Reviews

We waren te gast bij Racinghub waar wij de Fanatec CSL Elite mochten uitproberen. Ook bekeken wij de loadcell remkit en de H-bak. Is het een upgrade waard?

Login om te antwoorden
Bespreek dit artikel in het forum (8 berichten).

 859758 803218823037771 1683074768 o

Gran Turismo wordt "the real driving simulator" genoemd, Assetto Corsa "your racing simulator". Hier bij GTHQ.nl draait het, buiten het onderhouden van nieuws en feiten van de Gran Turismo series, vooral om community gebonden online racen. De nadruk ligt hierbij op "clean and fast". Het leek ons leuk de horizon iets te verbreden en inzicht te geven in een ander platform en een andere game, waarbij clean online racen ook een rol speelt. Tevens ondersteunen we momenteel op het forum al een gedeelte voor Assetto Corsa gebruikers.

Klik op lees verder voor de rest van de Preview!

Login om te antwoorden
Bespreek dit artikel in het forum (0 berichten).

Introductie
P1140318We kregen van GTOmegaRacing hun laatste versie race seats, de "EVO". Dit product bleek net gereleased en er moesten zelfs voor het plaatsen van de Thrustmaster T500RS nog even wat gaten gefabriceerd worden in de stuur bevestiging.
De review versie is dus vers van de pers en is mogelijk niet helemaal representatief voor de productie modellen.
GTOmegaRacing is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en bediend vooral Europa met zijn producten. Ze zijn in 2008 begonnen met de GTOmegaRacing Pro seat, die ook is uit te breiden met frames voor meerdere schermen en dergelijk.
Vanaf het begin dat ze seats uitbrachten waren deze al scherp geprijst, met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Klik op lees verder om de hele review te lezen.

Login om te antwoorden
Bespreek dit artikel in het forum (0 berichten).

Review Thrustmaster T500rsHet is alweer een tijd geleden dat we een review hebben mogen doen van racestuur. Dit komt natuurlijk voornamelijk doordat er weinig nieuwe sturen uit zijn gekomen op de markt de laatste tijd. In het hoge segment is er onlangs een nieuwe telg in Thrustmaster familie geboren, de Thrustmaster T500rs. Wat bijzonder aan dit stuur is dat deze het Gran Turismo logo heeft op het stuur hebben we dat niet meer teruggezien in de laatste generatie van de Logitech stuurtjes. Op ons forum is al veel gediscussieerd en zijn tips en tricks uitgewisseld. Dus werd het ook voor ons tijd om dit stuur even vast te houden.

Thrustmaster leverde ons de T500rs helaas nog zonder de H shifter die hopelijk over niet al te lange tijd in de winkels zal liggen. Daarnaast kregen we ook een kopie van “vreemd genoeg” Dirt3 erbij terwijl het hier duidelijk om een Gran Turismo stuur gaat. Klik op lees verder om onze indrukken te lezen!

Login om te antwoorden
053Eerder reden we in een Citoën DS3R, nu kregen we een test drive aangeboden met een BMW Z4 sDrive 35i. Een GT waardige auto en die aanbieding moesten we dus aannemen.
Geen straf overigens, want deze Duitse auto van Bayerische Motoren Werke is een heerlijke auto om mee te rijden, zo kwamen we achter. Dit is tevens een auto die met 80.000,- euro niet meteen bij ons allemaal binnen het bereik ligt, dus sowieso een bijzonderheid.
Speciaal voor al onze GTHQ leden hebben we er meteen maar een verslag of review van gemaakt, compleet met foto's en video.
Klik dus gauw op lees verder om het allemaal te kunnen zien, lezen en beleven.

Login om te antwoorden

ModNationRacersMod Nation Racers (MNR) is een uitgebreide vermakkelijk kartgame die bij vele doelgroepen in de smaak zal vallen. Lekker op de bank met vrienden, meeste bizarre banen bouwen of snelste rondjes neerzetten is allemaal mogelijk. Bij de  ontwikkeling van MNR is duidelijk dat gebruiksvriendelijk en plezier voorop heeft gestaan. Het create, play, share principe is geslaagd uitgewerkt in deze game. Het is een erg vermakelijke game om te spelen, voor de echte serieuze arcade rijders kan het ook een leuke uitdaging zijn om zo snel mogelijk een rondje af te leggen en in de leaderboards te komen.

Om MNR een beetje te kunnen vergelijken moet je denken aan een mix tussen Little Big Planet en Sonic en Sega All-Stars Racing. Alles aan de karts/circuits/mods (mod = poppetje waarmee je kan rijden) maar dan ook echt alles is te modden, goede gameplay en de actie is alom aanwezig. Wij staan erg versteld van het gemak waarmee tracks gemaakt kunnen worden, hiervoor zien wij als Gran Turismo fans vast wel een paar GT banen terug in de MNR wereld! Alle creaties kunnen door jou op het netwerk worden geplaatst zodat de gehele wereld jou creaties kan aanschouwen en gebruiken. Helaas hebben we het via het internet nog niet kunnen testen. Klik op lees verder voor de gehele review inclusief gameplay video's!

Login om te antwoorden

adhoc_partyAd Hoc-party walkthrough

Sinds enige tijd is er Gran Turismo voor op de PSP. Ook is er inmiddels Ad Hoc-party voor op de PlayStation 3. Dit zijn twee programma's die je in staat stellen om online, met de PSP en Gran Turismo voor de PSP, via de PS3, met anderen te kunnen racen. Hoe dit werkt leggen we je hierin uit. Het is niet zo heel erg simpel, dus klik op lees verder en we geven je de instructies, met een video erbij. De PSP werkt ook draadloos naar je PS3 toe, maar dit was wel vrij storings gevoelig. Wij hebben de PSP aangesloten via de kabel op de PS3.

 

Login om te antwoorden

pwgt3rscsDe Fanatec GT3 RS Clubsport Edition was de grote prijs van de LenteCup. Het was een bijzonder grote prijs en vandaar dat er ook veel deelnemers hadden ingeschreven en er tot aan de laatste race een flink gevecht is geweest om hem te winnen. In de finale trok ik, aka SolarSystem, aan het langste eind en was ik een trots eigenaar van dit bijzonder mooie stuurtje. In vergelijking tot oude stuurtjes van het merk kan ik niet bepalen in hoeverre dit model verbeterd is maar er zullen verschillende vergelijkingen worden gedaan met andere stuurtjes waarmee ervaring is opgedaan. De stuurtjes die ter vergelijking gebruikt zullen worden is de Logitech DFGT en de Logitech G25.

 

Login om te antwoorden

main_enDe release van Gran Turismo PSP of Gran Turismo Mobile is vandaag, 1 oktober 2009.

Het granturismo5.nl team kreeg van Sony de beschikking over GT Mobile om deze review te kunnen schrijven.

Er is al veel over geschreven en gepubliceerd. Wij wilden ons eigen beeld vormen over het spel en zijn dus druk aan het testen geweest.

We kunnen zeggen dat dit geen straf is geweest…..

 

Login om te antwoorden
logitech logoNog voordat hij in de winkels lag, kregen we van Logitech de beschikking over de nieuwe Logitech G27 Racing Wheel. Tijd voor een test en een review dachten we dus.
De Logitech G27 Racing Wheel is eigenlijk een verbeterde versie van de al zo goede G25 waar we eerder al een review over schreven.
Het is dus niet een compleet nieuw stuurwiel, maar een verbetering van het oude.
De "oude" was al zo goed, kan het dan nog beter?


 

Login om te antwoorden
Logitech logoDeze keer werd ons door Logitech de G25 Racing Wheel ter beschikking gesteld om aan de tand te voelen. Velen op deze site hebben vragen over de G25, over welk stuur het beste is, wat de (rij)eigenschappen zijn en dergelijke. Dat is altijd iets om zelf te bepalen, maar mogelijk dat deze review een beetje helpt in de beslissing.
Onze conclusie was in ieder geval enthousiast en heel duidelijk.
Meer weten, lees dan verder.
 

Login om te antwoorden

P1000664Voor onze eerste review hebben we meteen een top product in handen gekregen. De Porsche 911 Turbo Wheel (PTW) van Fanatec. Voor deze gelegenheid hebben we op locatie de PWT kunnen testen en vergelijken. We zijn afgereisd naar de importeur van Porsche om het stuurtje mooi in beeld te krijgen, te testen, en te vergelijken met het echte stuurtje uit de Porsche 911 Turbo. Kort gezegd maakt de PTW een erg goede indruk, functioneel afgewerkt, goeie force feedback en support. Kortom een uitstekende stuur om mee te racen, op één klein probleem na...

 

Login om te antwoorden