Review GTOmegaRacing Evo

7 jaren 8 maanden geleden #86489 door Jilt
Review GTOmegaRacing Evo was gemaakt door Jilt

Introductie
P1140318We kregen van GTOmegaRacing hun laatste versie race seats, de "EVO". Dit product bleek net gereleased en er moesten zelfs voor het plaatsen van de Thrustmaster T500RS nog even wat gaten gefabriceerd worden in de stuur bevestiging.
De review versie is dus vers van de pers en is mogelijk niet helemaal representatief voor de productie modellen.
GTOmegaRacing is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en bediend vooral Europa met zijn producten. Ze zijn in 2008 begonnen met de GTOmegaRacing Pro seat, die ook is uit te breiden met frames voor meerdere schermen en dergelijk.
Vanaf het begin dat ze seats uitbrachten waren deze al scherp geprijst, met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Klik op lees verder om de hele review te lezen.


Pakket
P1140305Het is zover, de dag is aangebroken dat er een pakket gaat arriveren. De bel gaat, het is zover, daar is hij dan in twee dozen. Een grote en een kleine en de kleine doos is verrassend zwaar.
In de grote doos zit de stoel, in de kleine doos het metaal werk voor het frame. Rood nep-leer met zwarte omlijsting en een geborduurde tekst maken duidelijk dat het hier gaat om een product van GTOmegaRacing.

In elkaar knutselen
P1140307Een .pdf bestand werd geleverd bij het bouwpakket van deze raceseat. Meer dan een aantal foto's met zoek de verschillen is het niet, maar het levert een prima indruk van hoe de stoel in elkaar moet.
Eigenlijk gaat het geheel verrassend makkelijk in elkaar. Alles is voor elkaar gemaakt en het huwelijk van alle onderdelen gaat gesmeerd. De seat zit in een paar uurtjes stevig in elkaar.

Afwerking
Wat meteen opvalt, buiten het feit van hoe degelijk deze seat is, is dat de afwerking hier en daar te wensen overlaat. Zoals eerder gezegd betreft dit waarschijnlijk een van de eerste producties van de seat, dus we weten niet of dit reprensatief is voor de productie modellen.
De onderdelen passen perfect in elkaar, maar hier en daar zijn een aantal delen van de lak nabewerkt. Het leek wel alsof er een stuk van het frame was beschadigd, en dat dit ter plekke met een spuitbus was bijgewerkt.
In een slecht verlichte ruimte zal het je geenzins opvallen, maar dit is een review, dus dan bespreken we dit soort dingen.
De afwerking is in ieder geval niet te vergelijken seats van het duurdere segment zoals de Virtual Roadster of de Visionracer, maar dat zijn dan ook seat van rond de 1000,- euro en meer.

Solid as a Rock
P1140308Wat heel erg duidelijk wordt is dat de seat en frame zo stevig en stijf zijn, dat het lijkt alsof hij aan de grond vastgenageld zit.
Zelfs met de T500RS erop, wat toch een behoorlijk gewicht is, blijft het geheel strak staan. De frame constructie is zo gemaakt dat alle krachten die erop komen door het sturen of enthousiast racen, prima door de constructie opgevangen kunnen worden.
Alle onderdelen van de meest gangbare sturen en pedalensets zijn op de seat te monteren met (bijgeleverde) inbus moeren. Dit zorgt voor een stevige basis en in combinatie met het stijve frame de ultieme werkplek voor de krachtige gamer.
Een tegenstuur actie, snel schakelen, heel-toe acties allemaal levert het geen enkel probleem op. Dit ding staat als een huis.

Zwaar
De GTOmegaRacing EVO is door zijn constructie wel heel zwaar. Met de T500RS erop en de bijbehorende pedalenset is hij zelfs niet van de grond te krijgen.
De seat is dus prima om op een vaste plek te zetten, maar ben je een gamer die iedere keer als de PS3 (of PC) aan gaat de huiskamer moet verbouwen, dan is deze seat te zwaar.
Je zal dan een apart systeem moeten bedenken om dit te verplaatsen. Tevens is hij niet gemakkelijk op te klappen, dus even in een kleine ruimte plaatsen is er niet bij.

Instel mogelijkheden
P1140311De instelmogelijkheden zijn er te over. De seat is standaard uitgerust met een seatglider en de rugleuning is verstelbaar. Tijdelijk is de gear shifter gratis bijgeleverd, welke zowel links als rechts geplaatst kan worden.
De tree voor de pedalenset is te verstellen door deze te kantelen. Hierdoor wordt de hoek met de pedalen anders, maar voor korte benen is er dus ook een oplossing.
We vragen ons wel af of de seat voor hele lange mensen geschikt is. Zelf zijn we rond de 1.80 en 1.90 a 1.95 moet te doen zijn, maar ben je langer, dan zou het wel eens proppen kunnen zijn, alhoewel we dit niet hebben geprobeerd.
P1140312Het stuur is een paar centimeter te verplaatsen in lengte richting (niet bij T500RS) en dit is dan ook meteen de achilleshiel van de seat. Deze bevestiging zit vast met een schroefknop, die bij onze versie nog wel eens los wil trillen.
Hierdoor krijg je stuur opeens speling in draairichting, waardoor het voelt alsof je stuur kapot is. Gelukkig is dit snel opgelost door het weer stevig vast te draaien, en eens in de zoveel tijd moet je dit dan herhalen.

Duurtest
Inmiddels hebben we de seat een aantal maanden mogen testen. Hij blijft zo stijf en stabiel als wat. De stoel maakt wel wat meer kraak geluiden, maar het zit comfortabel en door de goede instelmogelijkheden is rugpijn na een lange stint vrijwel uitgesloten.
Het nep-leer is prima zolang je er gekleed op zit. Met kortebroek gaat het materiaal plakken en dat voelt niet lekker.

Prijs
P1140319De prijs momenteel is 319,- euro. Als je deze prijs vergelijkt met concurrerende merken krijg je veel waar voor je geld. Je krijgt er immers een seatglider, rugleuning verstelling en in ons geval nog een gearshift holder bij. Artikelen waarbij concurrenten voor extra betaald moet worden.

Oordeel
Al met al is deze seat een hoop waar voor zijn geld. De afwerking laat misschien iets te wensen over, maar voor je geld heb je een volledig uitgeruste seat waar je je stuur en pedalenset goed vast op kunt zetten.
Hij is stevig en zwaar, Solid as a Rock, maar niet zomaar even op te pakken en weg te zetten.
Ben jij een gamer die een stabiele seat wil hebben en daar een vast plek voor heeft, dan is dit een seat die een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft.

Video Review

Uiteraard hebben we wat bewegende plaatjes gemaakt van de seat en het werken ermee. Zie hoe stabiel hij is.

Mee praten over deze review? Check hier het forum.

 

 


i5 4590 | 16GB | GTX980 | Win10
T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO | Oculus Rift CV1
http://www.youtube.com/jiltjes
Clean and Fast

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Jilt
  • Jilt's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Moderator
  • GTHQ_Jilt
Meer