FAQ

Al veel info is reeds bekend over Gran Turismo. We kunnen ons echter voorstellen dat hier op het forum zoveel verspreid zit, dat dit niet geheel duidelijk meer is.
Deze start topic zal ik gebruiken om de meest gestelde vragen in te verwerken.
Deze kunnen eventueel later in de site worden verwerkt.

Stel dus in deze thread, je vraag, dan zal hij zo goed mogelijk worden beantwoord in dit topic.

- hoe vind je iemand online / hoe kan je online met iemand racen:
Dit kan op verschillende manieren, de meest makkelijke is om naar de community te gaan, daar de persoon op te zoeken die je wil (dat moet dan wel een vriend op je PSN zijn) en dan naar zijn (of haar) lounge gaan (het koffie kopje). ALs daar een geel bolletje naast zit, zit die persoon in zijn lounge. Je kan dan vervolgens deelnemen en jij zit ook in de lounge. Ook kan je via een reeds bestaande vriend die in een lounge van een ander zit, daar die lounge, op dezelfde wijze.

- hoe krijg ik mijn gemaakte foto in de fotomode op de computer / XMB
Als je in GT5 naar je foto overzicht gaat, kan je via het menu (driehoekje) kiezen, foto uploaden naar XMB (of allemaal uploaden naar XMB). ALs je dit doet kan je via het XMB (Standaard menu PS3) bij foto's je foto's zien.

Je kan dan:
a. Je foto's op een memory stick zetten en op je computer zetten, dan op de site zetten
b. via de photogallery in het XMB uploaden naar bijv. Picasa en via de link van die foto deze op de site zetten.

- hoe kan ik mijn opgeslagen replay van de PS3 naar een computer kopiëren
1) ga naar GT Mode >>> GT Life >>> Replay Theater. Onder het woord COMMUNITY staan 8 icoontjes: Replay Theater is 1e rijtje, 3e van boven.

2) In Replay Theater krijg je een lijst met alle opgeslagen herhalingen. Zoek de gewenste herhaling en druk op driehoekje. Dan krijg je een menu met opties, kies Export Save Data en bevestig nog een keer met Yes.

3) Accepteer de optie New Replay Data, druk op Kruisje en bevestig nog een keer met Yes. Druk an afloop Rondje om terug te keren naar het Replay Theater

4) Verlaat het Replay Theater, sluit GT5 af en ga naar je XMB = Playstation 3 menu

5) Steek een USB stick in je PS3 en ga naar Game >>> Saved Data Utility (PS3)

6) als je net pas de replay hebt opgeslagen met stappen 1 t/m5 staat in de lijst met opgeslagen data de replay van zojuist waarschijnlijk bovenaan. De titel is Gran Tusismo 5 Replay (Updated Version) met daaronder in kleine letters het tijdstip waarop je deze gekopiëerd hebt + informatie over het event, gebruikte auto & wanneer je die gereden hebt.

7) druk Driehoekje op de geselecteerde herhaling en kies Copy, kies bestemming USB Device (USB 2.0 Flash). Druk op Kruisje en sluit na afloop af met Rondje.

8) Haal de USB stick uit je PS3 en stop hem in je computer. Blader naar de map \PS3 \ SAVEDATA. Daarin staat een map die iets heet zoals BCES00569-RPLxxx, met een datum/tijd vermelding dan hoe laat je deze vanaf je PS3 hebt gekopiëerd.

9) pak deze gehele map in naar een ZIP bestand, door te rechtsklikken op de mapnaam >>> Send to >>> Compressed (zipped) folder.

10) dit gezipte bestand kun je emailen, of als het niet te groot is bv uploaden op het forum om met anderen te delen.

11) via de omgekeerde manier kun je replays van anderen binnen halen in je Replay Theater. Je kiest daar dan voor de optie Import = 2e icoontje boven de Close knop. Je krijgt daarna de lijst van alle replays die in Game >>> Saved Data Utility (PS3) staan.

12) kies de gewenste relay en druk op Kruisje, bevestig nog een keer met Yes. Na afloop Rondje om terug te keren naar het Replay Theater. De nieuwe replay is daar dan te bekijken.

- hoe plaats ik in een topic een foto of afbeelding?

Dit kan op twee manieren:
1. Als je een foto hebt op je computer dan kan je die via de tekstverwerker van het forum (als je het bericht maakt dus) invoegen. Je upload je foto dan, maar klik dan ook op voeg in. Hiermee maak je in het bericht de foto zichtbaar.

foto02.jpg

2. Als je een foto hebt staan op een website, dus picasa of flickr of iets dergelijks, kan je de link van de foto (op de foto staan, rechter muisknop, eigenschappen, locatie regel) kopieeren en die regel plakken in de foto linker op het forum (zie pijl).

foto01.jpg

Een foto vanaf Flickr plaatsen
Kopieer de BB Code en plak deze in het forum bericht:

flickr.png


Een link plaatsen in:

foto3.jpg

 

Uploaden van grote bestanden zoals Replays
Ga hiervoor naar sites als http://depositfiles.com/ of een service met gratis registratie als http://mega.co.nz. Na het uploaden klik je op share waardoor je een aantal links ziet, kies het forum link en plak deze code bij je forum bericht.

Waar staan de forum regels?
Bovenaan het forum blad, Klik voor forum regels

Hoe kan ik zoeken op het forum?
Via het tabblad zoeken boven aan het forumblad, Klik voor zoeken op forum

Wat is clean racen en welke regels zijn er dan?

Clean racen is niet tegen elkaar aanrijden of moedwillig iemand van de baan af rijden.
Regels:
race regels

vaardigheidregels

TT-regels