Tim Coronel en Thomas Arends in de Nissan 370z tijdens de DutchGTTijdens de paasraces op zandvoort heeft Thomas Arends samen met Tim Coronel een 8ste plaats behaald in het HDI-Gerling Dutch GT kampioenschap. In de natte omstandigheden wist Thomas de Nissan 370z van Equipe Verschuur netjes naar huis te rijden en de punten op te halen.

Wat deze achtste plaat zo bijzonder maakt is dat Thomas vorig jaar zich tot winnaar mocht kronen van de Nederlandse GT Academy, een competitie die de snelste Gran Turismo coureur zoekt en daarvan een echte coureur maakt. Thomas had hiervoor dus nog geen race ervaring, behalve met Gran Turismo 5, en nam meteen deel in één van de beste en snelste raceklasses in Nederland. Samen met zijn mentor Tim Coronel hebben ze dus een prachtige prestatie neergezet in hun eerste raceweekend.

Klik op lees verder voor het complete race verslag!

Het raceweekend van Thomas begon eigenlijk al op dinsdag waar het raceteam en de auto werd gepresenteerd. De dagen erop werden gebruikt om oefensessies te rijden die natuurlijk broodnodig waren voor een gloednieuw team. Een raceweekend in de Dutch GT is verdeeld over 2 sprintraces en de hoofdrace van 50minuten. Op zaterdagochtend zijn er eerst 2 kwalificatie die recht geven op de start positie in de sprintraces. De eerste sprintrace op zaterdag is verreden door Thomas en heeft de auto heelhuids naar huis gebracht wat een 9e plaat opleverde.

Pitbox van het GT Academy teamOp maandag startte Tim Coronel op een vochtig wegdek de 2e sprintrace en lag lange tijd op een goede positie waarmee een top 5 klasering mogelijk was geweest. Helaas spinde de 370z bij de Gerlachtbocht maar wist Tim de auto knap buite de vangrails te houden. Helaas miste de auto wel de voorspoiler waardoor hij niet verder meer kon aanvallen en genoegen moest nemen met een 10e plaats.

Na de 2e sprintrace moest de auto een nieuwe voorspoiler krijgen en was optijd klaar voor de hoofdraces. Minder geluk was er voor het 2e Nissan team, deze hadden technisch probleem gekregen in het parce fermé die niet meer optijd opgelost kon worden voor aanvang van de hoofdrace.

Vlak voor de hoofdrace begon het steeds harder te motten waardoor vele teams overstapten op de banden met groeven voor het afvoeren van het water. De spanning voor zo'n race stijgt, dat is aan het gehele team te merken. Vanaf de laatste plaats moest Tim Coronel van start gaan in de zeer moeilijk omstandigheden en wist een erg goede start van de race te maken. Na de eerste ronde had hij 2 plaatsen goed gemaakt en had een sterk tempo in de Nissan 370z zitten. Al na 4 ronden had hij 4 plaatsen goed gemaakt, maar kon net geen aansluiting krijgen met podium kandidaten.

Rijders wissel in de GT Academy Nissan 370zDuidelijk was te zien dat de achterkant van de Nissan 370z aardig zenuwachtig was op het natte wegdek bij de exit van de bochten, een regelmatig drift maakte de race spectaculair en spannend.

Door een lange eerste stind van Tim lag de Nissan 370z even op kop omdat de andere auto's eerder hun pitstop maakte. De rijders wissel liep nog niet geheel soepel maar onder het luidde gebulder van de Nissan 370z was Thomas snel onderweg om de auto thuis te brengen en de punten binnen te halen. Thomas zette prima rondes neer op het natte circuit en wist de 8e plaats te behouden. Door zijn punten in de eerste race en het uitvallen van andere Nissan 370z team staat Thomas bovenaan van de vier Nissan rijders in het kampioenschap. De grootste winst is waarschijnlijk de ervaring die Thomas heeft kunnen opdoen in deze snelle klasse en moeilijke omstandigheden. We kijken uit naar de volgende race en houden zijn voortgang in de gaten!

Graag willen we Nissan Nederland en Sony Playstation bedanken voor het ondersteunen van GT Academy waardoor dit allemaal mogelijk is en natuurlijk voor onze aanwezigheid bij de races.

Login om te antwoorden


Bodhie's Profielfoto
Bodhie antwoordt op het onderwerp: #72823 12 jaren 1 maand geleden
Ik was er gister bij, en heb hem in real zien rijden. Deed het erg goed onder de erg slechte omstandigheden. Kon wel nog wat verschil zien tussen Tim en Thomas, Thomas deed het net wat rustiger en wat meer netjes dan Tim, die nog wel eens de auto dwars door de bocht wilde laten gaan. Maar Thomas hield hem keurig op de baan, waar andere nog wel eens een grindbak meepakte. Erg knap gereden onder die omstandigheden. (was verschrikkelijk koud op de hoofdtribune, maar had het niet willen missen)

Suc6 met de rest van het seizoen, en hier en daar een podiumplaatsje moet ook wel lukken.
Rikson66's Profielfoto
Rikson66 antwoordt op het onderwerp: #72777 12 jaren 1 maand geleden
Droomdebuut idd.
Toch mooi dat iemand de kans krijgt om te laten zien dat hij naast de virtuele wereld in het echie ook een potje kan sturen :ohmy:
Volgens mij ook nog eens met een vrij korte voorbereidingsperiode.
Respect.
Suc6 gewenst voor de rest van het seizoen.
some12hate's Profielfoto
some12hate antwoordt op het onderwerp: #72775 12 jaren 1 maand geleden
B) Netjes!! B)

is toch de droom van (zo goed als) iedereen bij GTHQ!
en dan meteen debuteren in een natte race en nog punten scoren ook! :woohoo:

had het graag 'live' gezien, maar zat te krap in tijd!

misschien later in het seizoen maar eens kijken op Zandvoort, het ligt tenslotte om de hoek :whistle:
Jilt's Profielfoto
Jilt antwoordt op het onderwerp: #72773 12 jaren 1 maand geleden
Ik heb via livestream naar de races zitten kijken, knap hoor om je in deze race klasse en die weersomstandigheden staande te houden!
mjhorenberg's Profielfoto
mjhorenberg antwoordt op het onderwerp: #72771 12 jaren 1 maand geleden
Goed gereden gisteren in zo'n klasse en dan ook direct nog in de regen. En dan ook de meeste punten verzameld van alle Nissan coureurs. Ga zo door.
kloek's Profielfoto
kloek antwoordt op het onderwerp: #72767 12 jaren 1 maand geleden
topper gefeliciteerd
Djie's Profielfoto
Djie antwoordt op het onderwerp: #72745 12 jaren 1 maand geleden
Gefeliciteerd Thomas! Indrukwekkend om zo in te stappen in zo'n snelle raceklasse!