bathurst nismo wins 2015

De overall winst in de 12u van Bathurst is gepakt door het Nismo GT Academy Team. Wolfgang Reip (2012 EU GT Academy winnaar) en Florian Strauß (2013 GER GT Academy winnaar) hebben gezamenlijk met Katsumasa Chiyo een mooie strijd geleverd die tot de laatste minuten spannend bleef. Zelf kijken hoe spannend de laatste paar minuten waren? Kijk hier vanaf 25 minuten (race deel 4)! Vanavond staat bij GTHQ de 24 ronden van Bathurst op het programma, hopelijk gaat het net zo spannend worden! 

In een race waarin vele safety cars het veld weer bij elkaar bracht vielen alle puzzelstukjes op het laatste moment op zijn plaats. Vanaf de start was het Nismo GT Academy team al voorin te vinden. Wolfgang Reip startte vanaf een 3e plaats en zette een zeer strakke stint neer en bracht de auto als 2e naar binnen. Ook Florian Strauß zette een strakke stint neer en lag even op P1! Vanaf de laatste safety car stonden er nog zo’n 15 minuten op de klok en zorgde Katsumasa Chiyo voor een fenomenale finish vanaf P3 dat moment. Met zo’n 4 achterblijvers en ong 5sec tussen Chiyo en de koplopers wist hij snel het gat dicht te rijden. Met nog 10 minuten op de klok veroorzaakte de leider in klasse B opnieuw een safetycar situatie waarmee velen dachten dat de race gelopen was. Niets was minder waar. Met nog 4 minuten op de klok ging de safety car naar binnen en was Chiyo het scherpste van de top 5 en pakte de eerste plaats, sloeg en gat en pakte zo de winst.

Dit is de eerste winst van Nissan sinds 1992 en dat met 2 coureurs die niet lang geleden nog achter Gran Turismo zaten en dankzij de GT Academy deze prestatie hebben kunnen neerzetten. We kijken uit naar de volgende edities!

Login om te antwoorden


davinci's Profielfoto
davinci antwoordt op het onderwerp: #110114 9 jaren 2 maanden geleden
Go Nismo!!!

Zo fijn dat deze wagen ook naar AC komt :cheer:
Djie's Profielfoto
Djie antwoordt op het onderwerp: #110113 9 jaren 2 maanden geleden
Hier nog iets langere versie van laatste stuk... de laatste 13 min van de race:

mjhorenberg's Profielfoto
mjhorenberg antwoordt op het onderwerp: #110112 9 jaren 2 maanden geleden
Dan gaat onze race in ieder geval een goede representatie zijn van de werkelijkheid, want bij ons gaat er ook een nismo winnen. :P Maar zeker een goed resultaat.
snelle46's Profielfoto
snelle46 antwoordt op het onderwerp: #110110 9 jaren 2 maanden geleden
Mooie acties van de Nismo
Djie's Profielfoto
Djie antwoordt op het onderwerp: #110109 9 jaren 2 maanden geleden
En hier de laatste 2 ronden!