Gran Turismo 6 Online service stopt

Nu Gran Turismo Sport alweer enige maanden uit is zijn er ongetwijfeld steeds minder mensen die online Gran Turismo 6 beoefenen. Dit heeft Polyphony Digital doen besluiten de online services te stoppen voor Gran Turismo 6 per 28 maart 2018. Heb je nog downloadbare content? Haal die voor 31 januari 2018 binnen, daarna zal dat niet meer mogelijk zijn. Uiteraard kan je de offline modus blijven spelen. 

Klik op lees verder voor het volledige persbericht

 

Op 28 maart 2018 worden om 13:00 uur de online services beëindigd van de exclusieve PlayStation®3-titel Gran Turismo 6. Voorafgaand, op 31 januari 2018, beëindigen we de distributie van downloadbare content die in de game kan worden gebruikt.

Na de beëindiging kun je geen gebruik meer maken van online services zoals de Community, de Open lobby, Snelle match en seizoensevents. De offline onderdelen van de game kun je gewoon blijven spelen.

Hierbij willen we de vele spelers van Gran Turismo 6 bedanken die sinds de lancering in 2013 gebruik hebben gemaakt van de online service. Vanaf nu richten we ons op het verder verbeteren van de online services voor de nu verkrijgbare titel Gran Turismo Sport.


Waarschuwing met betrekking tot credits in de game

Heb je je gamedata verwijderd nadat je credits hebt gekocht in de GT-winkel? Installeer of verzilver de credits dan nogmaals voor de online service wordt beëindigd om ze te kunnen gebruiken in de game. Voor het installeren of verzilveren van credits ga je in de game naar [Mijn huis] -> [GT-winkel] -> [Gekochte content]. Na de beëindiging kun je geen gebruik meer maken van online services zoals de Community, de Open lobby, Snelle race en seizoensevents.


Zo download je credits opnieuw als je gamedata zijn verwijderd

Je kunt je credits altijd opnieuw downloaden en installeren, zelfs als je je gamedata per ongeluk verwijdert na de beëindiging van de online service. Zo download je ze opnieuw: ga naar de [Downloadlijst] in PlayStation®Store of ga naar [PSN] -> [Accountbeheer] -> [Transactie-overzicht] -> [Downloadlijst] via het XMB™ (XrossMediaBar)-menu van het PlayStation®3-systeem.


Over de Track Path Editor

Tegelijk met de beëindiging van de online services op 28 maart 2018 stopt ook de distributie van de GT6 Track Path Editor, een app die momenteel beschikbaar is op Google Play en in de App Store. Na de beëindiging van de online services kun je in Gran Turismo 6 geen circuitdata meer importeren die zijn gemaakt met de GT6 Track Editor.

Login om te antwoorden