Op 22 september kwam Project Cars 2 wereldwijd beschikbaar en om dat te vieren werd er in Nederland de beste simracers, karters en VIPs (bloggers/youtubers) uitgenodigd om om mee te doen in de Project Cars 2 ESL Autocar Cup. GTHQ was erbij met een aantal simracers waarbij Thomas Arends an Arjan Veltens de plekken hebben gekregen om te strijden voor de winst. Klik op lees verder voor het event!

Autocar is nieuw voor Nederland met hun magazine en site. De roots liggen in Engeland waar ze al voor 1900 actief waren en nu eindelijk naar Nederland komen om gezamenlijk met iedereen over auto’s te praten en ze natuurlijk uitvoerig te testen. In samenwerking met de ESL, één van de grootste eSports platform ter wereld, heeft Autocar meteen de bedoelingen van Project Cars 2 in uitvoering gebracht.

Op de racers stonden 7 gloednieuwe playseat te wachten, allen uitgevoerd met een Fanatec CSL setup en natuurlijk Project Cars 2 incl day 1 patch. Bleekemolen’s Raceplanet was de locatie voor het evenement dus was het ook niet meer dan logisch dat de auto en circuit werd gekozen waarop Jeroen Bleekemolen dit weekend in actie komt. De Mercedes SLS AMG GT3 stond dus klaar op Laguna Seca voor alle rijders.

In alle drie de categorieen stonden 7 rijders aan de start waarin alles draaide om de laatste race, 5 rondjes Laguna Seca met een random startopstelling. De simracers begonnen eerst met het echt werk, het karten. Van de simracers zette Thomas Arends de snelste tijd neer gevolgd door Johan Akkerman, Arjan Veltens op een 5e plek. Tijdens de oefenraces wist Thomas Arends indruk te maken met de snelste tijd maar kwam door een klein foutje als 2e over de finish, Arjan wist ook hier de 5e plek veilig te stellen. In de finale race was er wat pech, de loting voor de start grid was ok maar door wat duw en trek werk kwamen Thomas en Arjan respectievelijk als 5e en 6e door de eerste bochten. Bij het terug vechten naar voren werden er teveel fouten gemaakt waardoor er geen kans was op de overwinning. Johan Akkerman reed aan de leiding maar werd langzamerhand ingehaald door Cliff Wielinga. In de allerlaatste bocht plaatste Cliff de Mercedes aan de binnenkant waardoor het een spannende sprint werd naar de meet en Cliff met een verschil van 0.012 seconden de winst pakte en daarmee een VIP arrangement won naar F1 Grand Prix van Barcelona volgend jaar.

Het was vooral een gezellig evenement waarbij shoutcaster Joe van Burik van Autocar uitstekend commentaar leverde waardoor de wedstrijden voor het publiek leuk waren om te volgen. Dit smaakt naar meer!

Login om te antwoorden


Jilt's Profielfoto
Jilt antwoordt op het onderwerp: #118118 5 jaren 4 maanden geleden
Jilt's Profielfoto
Jilt antwoordt op het onderwerp: #118117 5 jaren 4 maanden geleden
Was een gaaf event! En wat bijbehorende plaatjes: