i1IyQfdwWIoenW

Zojuist is op de officiele Gran Turismo website aangekondigd dat het ontwikkel team van de Gran Turismo serie een lange termijn samenwerking aangaat met overkoepelende autosportorganisatie FIA. Het uitgangspunt van de samenwerking is om de autosport dichterbij de Gran Turismo racers te krijgen. Wat dit precies zal inhouden is nog niet helemaal duidelijk maar er worden 2 punten genoemd

  1. Gran Turismo 6 zal als eerste game FIA goedgekeurde content bevatten, zo zitten er al 4 formule 1 circuits in inclusief de recent verschen Red Bull Ring. We kunnen dus nog meer FIA gekeurde circuits in Gran Turismo 6 verwachten.
  2. De FIA en Polyphony Digital zullen in 2015 het officiele FIA Onlinewereldkampioenschap organiseren waarmee Gran Turismo spelers in aanraking komen met de echte autosportwereld. 

Hiermee krijgt Gran Turismo 6 opnieuw een grote impuls en kunnen we nog even blijven speculeren wat de nieuwe circuits en het online kampioenschap precies zijn. Klik op lees meer voor het volledige bericht.

i1IWfeoEQKTzDW

De Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) en de makers van de bekroonde Gran Turismo®-reeks, Polyphony Digital Inc. (PDI), hebben vandaag plannen aangekondigd voor een innovatieve langetermijnsamenwerking. De FIA is de wereldwijde overkoepelende automobielorganisatie die bijna 80 miljoen weg- en circuitgebruikers uit 141 landen op vijf continenten vertegenwoordigt. Door de samenwerking zullen de miljoenen Gran Turismo-fans nog dichter bij de echte autosportwereld komen te staan.

Om de samenwerking te beginnen wordt Gran Turismo®6 voor PlayStation®3 de eerste game ooit met door de FIA goedgekeurde content. Vier van de wereldberoemde circuits uit Gran Turismo 6 voor PlayStation®3, dat sinds eind vorig jaar in de winkels ligt, zijn gecertificeerd door de FIA. De nauwkeurig nagebootste virtuele versies van bestaande circuits zijn door FIA-officials geïnspecteerd in de PDI-studio in Tokio, waarbij ze nauwlettend werden vergeleken met de FIA-standaard. In de nabije toekomst worden ook andere circuits in Gran Turismo 6 geïnspecteerd in het kader van de FIA-certificering.

Een tweede element van de samenwerking is het door de FIA en PDI gecreëerde officiële FIA-onlinekampioenschap in 2015, waarmee de vele Gran Turismo-spelers en autosportliefhebbers de kans krijgen om in aanraking te komen met de echte autosportwereld.

Jean Todt, de president van de FIA: “Deze innovatieve nieuwe samenwerking zorgt ervoor dat miljoenen fans van Gran Turismo en de autosportwereld nu op nog gedetailleerde circuits kunnen racen vanuit hun huiskamer. De Gran Turismo-reeks heeft een belangrijke rol gespeeld in het aantrekken van nieuwe fans voor de autosport. Nu de FIA meehelpt met de ontwikkeling van het nieuwe FIA-onlinekampioenschap, zal Gran Turismo 6 een ervaring bieden die de echte autosportwereld nog dichter benadert. We kijken ernaar uit om ook in de toekomst nauw samen te blijven werken met Polyphony Digital en Sony Computer Entertainment om nieuwe manieren te zoeken om de autosport toegankelijker te maken voor de miljoenen fans met een passie voor racen.”

Kazunori Yamauchi, president van Polyphony Digital Inc en maker van de Gran Turismo-reeks: “We zijn er ontzettend trots op dat de gamecontent van Gran Turismo 6 officieel wordt gecertificeerd door de overkoepelende organisatie van de autosport. Uitgerekend in het jaar waarin we het vijftienjarig bestaan van Gran Turismo vieren, bereiken we de grootste mijlpaal uit de geschiedenis van de game. Onze samenwerking met de FIA is de volgende stap van onze missie om de werelden van de virtuele en de echte racerij nader tot elkaar te brengen.”

Jacques Berger, Hoofd Veiligheid van de FIA: “Pas toen we de tests met onze circuitgegevens en die van de game hadden afgerond, drong het volledig tot ons door hoeveel werk en details er in de ontwikkeling van Gran Turismo 6 zijn gestoken. Niet alleen de circuits zelf zijn uiterst precies in kaart gebracht, maar ook de omgeving, zoals de grindbakken, de tribunes en de gebouwen.”

Login om te antwoorden


mv1979's Profielfoto
mv1979 antwoordt op het onderwerp: #106097 4 jaren 6 maanden geleden
Heel interessant dit, dit is eigenlijk het enige wat m.i. nog aan GT ontbrak, ik ben heel benieuwd :cheer:
giznav's Profielfoto
giznav antwoordt op het onderwerp: #106087 4 jaren 6 maanden geleden
FIA and Gran TurismoThe FIA and the creators of the highly-acclaimed Gran Turismo series, Polyphony Digital Inc. (PDI), announced exciting plans for a long-term innovative partnership.
To mark the start of this collaboration, Gran Turismo 6 will become the first-ever video game to feature FIA-certified content.

Find out more: www.fia.com/news/legends-polyphony-digital-inc-and-fia-long-term-partnershipJilt's Profielfoto
Jilt antwoordt op het onderwerp: #106069 4 jaren 6 maanden geleden
Dan zie je je broer hier vast tussen staan :)

Illoeminati's Profielfoto
Illoeminati antwoordt op het onderwerp: #106063 4 jaren 6 maanden geleden
Klinkt veelbelovend allemaal :)
Men broer werkt namelijk voor Playstation en mocht een standje opbouwen op dat event . Wie kruipt er achter het stuur in hun multi-screen sim, de FIA big boss Jean Todt himself :pDaarnaast zie je Kazunori Yamauchi en achter hem Emerson Fittipaldi (2-voudig wereldkampioen F1). Wel leuk om te denken dat ik nog 2 van de 3 playstations zelf heb liggen instellen voor multiscreen voor dat event :) Maar jammer dat ik er zelf niet bij was.
Martzsie's Profielfoto
Martzsie antwoordt op het onderwerp: #106051 4 jaren 6 maanden geleden
Wellicht een soort carreer modus a TOCA??? incl WTCC???

just wishful thinking
Jilt's Profielfoto
Jilt antwoordt op het onderwerp: #106048 4 jaren 6 maanden geleden

Djie schreef : Iets meer info over het FIA Onlinekampioenschap, 3 verschillende niveau's:


Oeh like like!!

National Championship, GT3....
Regional Championship Formule wagens.....
International....??

:) B)
mrmellow's Profielfoto
mrmellow antwoordt op het onderwerp: #106045 4 jaren 6 maanden geleden
Oef... als dit alles nog binnen GT6 gaat plaatsvinden zou het zeker de kers op de taart worden als PD het huidige tempo van (beloofde) updates aan weet te houden :)
Djie's Profielfoto
Djie antwoordt op het onderwerp: #106042 4 jaren 6 maanden geleden
Iets meer info over het FIA Onlinekampioenschap, 3 verschillende niveau's:

GTHQ_Fantasmagor's Profielfoto
GTHQ_Fantasmagor antwoordt op het onderwerp: #106027 4 jaren 6 maanden geleden
ookal ligt GT6 momenteel niet meer bij iedereen bovenop de stapel, heb ik er nog steeds alle vertrouwen in dat we in een "fase": stilte voor de storm zitten. Marketing technisch kunnen en zullen ze een game zoals GT6(5,4,3,2,1)niet zomaar "verknallen" of laten "verloederen". Of dit nieuws hierop wijst weet ik niet, maar het is zeker geen slecht nieuws..
Djie's Profielfoto
Djie antwoordt op het onderwerp: #106025 4 jaren 6 maanden geleden
Dat is ook nog een goeie, zo'n online kampioenschap zouden ze zomaar op de PS4 kunnen gaan organiseren. Qua marketing een logische keuze!
Kevin-R34's Profielfoto
Kevin-R34 antwoordt op het onderwerp: #106023 4 jaren 6 maanden geleden
Oh man, dit maakt mij erg enthousiast :woohoo: Top nieuws! Laat dat kampioenschap maar komen! Meer bestaande F1 circiuits + auto's in de game. WTCC misschien ook wel? Goed bezig Gran Turismo! Eerst berichten dat ze het geluid flink gaan verbeteren en nu dit. Heb nu al veel zin in GT7 voor op de ps4.
Djie's Profielfoto
Djie antwoordt op het onderwerp: #106022 4 jaren 6 maanden geleden
Heb het bericht iets aangepast, "We kunnen binnenkort dus meer FIA gekeurde circuits verwachten" ipv meer circuits verwachten.

Dit bericht zegt eigenlijk niets meer dan dat de FIA bij PD op bezoek komt en de circuits bekijkt en er een keurmerk opzetten. Gewoon omdat de circuits in goed detail zijn nagemaakt. Men zegt niets over nieuwe content, al lijkt me het wel heeeeeeeel erg waarschijnlijk als we nieuwe content gaan ontvangen. Het is in iedergeval een stap in de goede richting, zeker ook met een mooi competitie element!
mrmellow's Profielfoto
mrmellow antwoordt op het onderwerp: #106019 4 jaren 6 maanden geleden
ooooh das mooi nieuws :cheer:

Zou dit de deuren openen om niet alleen F1 ... maar ook WTCC content in GT(6?) terug te gaan zien? :cheer:
Jilt's Profielfoto
Jilt antwoordt op het onderwerp: #106018 4 jaren 6 maanden geleden
Whoaaa!! Klinkt goed!!