Gisteren zijn alle deelnemers aan de Europese finale van de GT Academy naar Abu Dhabi gevlogen. De komende week zullen ze het maximale van hun kunnen moeten laten zien in de strijd om het felbegeerde stoeltje in het Driver Development Program richting de 24u van Dubai in januari 2016. De komende dagen proberen we de deelnemers te volgen en jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Hier stellen we alvast de deelnemers voor en hebben we kleine voorbeschouwing met Tim Coronel.

Voorafgaand aan de het vertrek van de deelnemers spraken we nog even met Tim Coronel. Zoals elk jaar probeert Tim Coronel met het BeNeLux team voor de overwinning te gaan en heeft erg veel zin in de strijd met de andere landen. “De deelnemers lijken elke jaar sterker te worden en beter voorbereid te zijn. Er is natuurlijk een beetje een onderlinge competitie tussen de mentoren van elk land en natuurlijk gaan we voor de overwinning!” Doordat de Europese GT Academy 2015 finale in Abu Dhabi plaast vindt verwacht Coronel een andere atmosfeer en andere proeven dan voorheen. “Ik hoop natuurlijk dat we met een aantal proeven gaan spelen in de duinen met de buggies, daar kan ik mijn Dakar ervaring overbrengen op de BeNeLux deelnemers.” Vergeet niet om de Twitter van Tim Coronel in de gaten te houden want daar zullen GT Academy goodies weggegeven gaan worden!

De deelnemers uit de België:

Emile de Dryver

Simon Duterme

Stijn Govaerts

Tommy van der Donckt

 

En de Nederlandse Deelnemers:

Arjan Veltens (Sp33d1devil1)

 

Kevin Mostert (GRC_moto_17)

Lesley Wagner (W-G-E) Helaas hebben we te horen gekregen dat Lesly niet zal starten. Kevin de Kruijf is zijn plaatsvervanger!

Sander van Os (sandervanos)

Sander van Os GT Academy 2015

Bij onze aankondigen van het Nederlands team hebben we nog een deelnemer genoemd dit niet in bovenstaand lijstje staat. Bas van Vlimmeren (Bas#52)) is niet naar Abu Dhabi vertrokken, slechts 4 dagen voor vertrek kreeg hij een bericht dat hij teveel ervaring zou hebben om mee te doen aan de GT Academy. Erg bijzonder aangezien in alle vorige edities er vele coureurs waren die met meer ervaring hebben deelgenomen. Zijn persoonlijke reactie heeft hij op Facebook gezet. Ook Tim Coronel geeft aan het erg jammer te vinden dat Bas niet mee gaat. "Het is een erg sterke jongen, zowel fysiek als mentaal met veel potentie in de autosport."

De komende dagen proberen we zoveel mogelijk jullie op de hoogte te houden van de GT Academy!

Login om te antwoorden


Djie's Profielfoto
Djie antwoordt op het onderwerp: #113041 8 jaren 6 maanden geleden
Denk dat jij anders had kunnen gaan, lijkt er nu op dat de nr10 van de online kwalificatie is gegaan. Dat is even mijn vermoeden op basis van de PSN tag.

Benieuwd waarom W-G-E niet gegaan is!
Jilt's Profielfoto
Jilt antwoordt op het onderwerp: #113039 8 jaren 6 maanden geleden
www.facebook.com/Nivek91?fref=ts

Die hele GT Academy schijnt te rammelen als een oude rammelkast.
Zo werd ooit geroepen dat Ordonez "geplaatst" was als finalist.

Hoe je het ook draait of keert, de GT Academy is een Nissan reclame en promotie plaatje.
Daarentegen weet ik ook dat je niet zomaar in de Academy terecht komt en de trainingen en competities wel degelijk zorgen voor een strijd. Of dat eerlijk is, laat ik in het midden.
Als je ziet wat de winnaars van de Academy tot nu toe hebben gepresteerd, spatten Mardenbourough en Reip er behoorlijk vanaf. Dus het wordt niet cadeau gegeven.

Of het helemaal eerlijk verloopt is dus een andere, maar wat is er eigenlijk nog eerlijk in deze wereld..... ;)
Bodhie's Profielfoto
Bodhie antwoordt op het onderwerp: #113038 8 jaren 6 maanden geleden
Hoe zit het eigenlijk met de rijders die dan alsnog door zijn mogen gaan voor de finale? Hebben ze deze uit de TT gekozen, of uit de live events. Anders zit ik nu dubbel zo hard te balen, omdat ik mijn foute mail box in de gaten had gehouden, en nu blijkbaar in mijn andere mail box de e-mail voor deelname als reserve rijder aan de GT Academy heb gekregen...
Vorig jaar had ik al doorgegeven dat ik voortaan een ander mail adres had, maar blijkbaar hadden ze toch nog het oude gepakt. Had anders voor 16 juli moeten reageren, nou helaas kwam ik er vorige week pas achter dat ik die mail had gekregen.
Kevin-R34's Profielfoto
Kevin-R34 antwoordt op het onderwerp: #113036 8 jaren 6 maanden geleden
Vind het ook bizar Frank. Na wat research gedaan te hebben zie ik dat Kevin de Kruijf zelfs DRNT races mee heeft gereden zoals de 24 uur op Oschersleben. Dat mag wel en competitie karting op nationaal niveau niet? Waar is de logica? Bas van Vlimmeren werd om die reden uitgesloten met de reden omdat hij daar teveel voordeel aan zou hebben?
Kevin-R34's Profielfoto
Kevin-R34 antwoordt op het onderwerp: #113035 8 jaren 6 maanden geleden
Lesley Wagner (W-G-E) is eruit is op basis van deze foto. Dit zijn de 4 die Nederland vertegenwoordigen:

1: Arjan Veltens
2: Kevin Mostert
3: Sander van Os
4: Kevin de Kruijf

Djie's Profielfoto
Djie antwoordt op het onderwerp: #113032 8 jaren 6 maanden geleden
Er is schijnbaar nog een Nederlanders deelnemer vervangen, wie er is afgevallen is momenteel nog onbekend maar een ervaren coureur / race instructeur is als deelnemer naar de GT Academy in Abu Dhabi, heel bijzonder dit!

Kevin de Kruijf
www.facebook.com/video.php?v=10153240269580197