Djie nieuw onderwerp ' Project Cars 2 ESL Autocar Cup' aangemaakt in het forum. 2 hours 29 minutes ago

Autocar is nieuw voor Nederland met...

Op 22 september kwam Project Cars 2 wereldwijd beschikbaar en om dat te vieren werd er in Nederland de beste simracers, karters en VIPs (bloggers/youtubers) uitgenodigd om om mee te doen in de Project Cars 2 ESL Autocar Cup. GTHQ was erbij met een aantal simracers waarbij Thomas Arends an Arjan Veltens de plekken hebben gekregen om te strijden voor de winst. Klik op lees verder voor het event!

Autocar is nieuw voor Nederland met hun magazine en site. De roots liggen in Engeland waar ze al voor 1900 actief waren en nu eindelijk naar Nederland komen om gezamenlijk met iedereen over auto’s te praten en ze natuurlijk uitvoerig te testen. In samenwerking met de ESL, één van de grootste eSports platform ter wereld, heeft Autocar meteen de bedoelingen van Project Cars 2 in uitvoering gebracht.

Op de racers stonden 7 gloednieuwe playseat te wachten, allen uitgevoerd met een Fanatec CSL setup en natuurlijk Project Cars 2 incl day 1 patch. Bleekemolen’s Raceplanet was de locatie voor het evenement dus was het ook niet meer dan logisch dat de auto en circuit werd gekozen waarop Jeroen Bleekemolen dit weekend in actie komt. De Mercedes SLS AMG GT3 stond dus klaar op Laguna Seca voor alle rijders.

In alle drie de categorieen stonden 7 rijders aan de start waarin alles draaide om de laatste race, 5 rondjes Laguna Seca met een random startopstelling. De simracers begonnen eerst met het echt werk, het karten. Van de simracers zette Thomas Arends de snelste tijd neer gevolgd door Johan Akkerman, Arjan op een 5e plek. Tijdens de oefenraces wist Thomas Arends indruk te maken met de snelste tijd maar kwam door een klein foutje als 2e over de finish, Arjan wist ook hier de 5e plek veilig te stellen. In de finale race was er wat pech, de loting voor de start grid was ok maar door wat duw en trek werk kwamen Thomas en Arjan respectievelijk als 5e en 6e door de eerste bochten. Bij het terug vechten naar voren werden er teveel fouten gemaakt waardoor er geen kans was op de overwinning. Johan Akkerman reed aan de leiding maar werd langzamerhand ingehaald door Cliff Wielinga. In de allerlaatste bocht plaatste Cliff de Mercedes aan de binnenkant waardoor het een spannende sprint werd naar de meet en Cliff met een verschil van 0.012 seconden de winst pakte en daarmee een VIP arrangement won naar F1 Grand Prix van Barcelona volgend jaar.

Het was vooral een gezellig evenement waarbij shoutcaster Joe van Burik van Autocar uitstekend commentaar leverde waardoor de wedstrijden voor het publiek leuk waren om te volgen. Dit smaakt naar meer!

Lees artikel...

Lees meer...

Djie geantwoord op het onderwerp 'Gran Turismo Sport Gespot' in het forum. 2 hours 49 minutes ago

Wat actie vanaf de Tokyo Game Show:
www.youtube.com/watch?v=VUM4hmyWGN8

Lees meer...

Djie geantwoord op het onderwerp 'Project CARS 2' in het forum. 5 days ago

Weet nog niet... PC of PS4...Denk PS4 omdat ik ook GT Sport wil gaan doen zal dat denk ik mijn platform worden voor racen.

Lees meer...

Djie geantwoord op het onderwerp 'AC - Ferrari 70th celebration pack' in het forum. 1 week ago

Gaaf, dit is wel een mooie tribute to Ferrari pack. Ferrari en Kunos werken al wat langer samen dus leuk dat ze de details van deze prachtige klassiekers (de meeste dan) mogen vastleggen.

Lees meer...

Jilt heeft een 'Dank je wel' geplaatst Djie in topic Fiat Abarth 1000 R1 1 week ago
Djie nieuw onderwerp ' Fiat Abarth 1000 R1' aangemaakt in het forum. 1 week ago

Wat gebeurd er als je een Yamaha R1 motor blok in een classic Fiat Abarth lepelt....

www.youtube.com/watch?v=Z6PIVqkRnAQ

Lees meer...

Djie geantwoord op het onderwerp 'Gran Turismo Sport Gespot' in het forum. 2 weeks ago

Zojuist is er bekend gemaakt dat Gran Turismo Sport aanwezig zal zijn op FirstLook festival in Utrecht, de gamebeurs van Nederland! GT Sport zal een competitie aanwezig zijn waarbij er prijzen te winnen zijn. Firstlook Festival is op 7 / 8 oktober.

Lees meer...

Djie geantwoord op het onderwerp 'Review F1 2017' in het forum. 4 weeks ago

Thanks Jilt voor de uitgebreide video weer! Voor mij is deze game echt voor de F1 fans en wat minder voor de simracers.

De career is wel lekker uitgebreid, er komt meer kijken dan alleen maar rondjes rijden. Zo zit er een zeer uitgebreide techtree in de game en zit er aardig wat variatie in wat basis afstellingen van de auto die je moet management op slijtage. De huidige F1 auto's rijden niet voor niets vele seconden langzamer in de race dan tijdens een kwali :)
F1____2017_20170819131912.jpg

Voor simracers kan dit wel een leuk tussendoortje zijn. Sowieso als je van F1 houdt maar zeker als je je een beetje wilt gaan focussen op het competitieve element. Er komen namelijk steeds meer competities in deze game, met name omdat deze lekker toegankelijk is voor ieder qua physics. Zo is er de eBattle van Ziggo en hebben we natuurlijk de recent aangekondigden samenwerking met de F1.

Een mooie extra zijn toch wel de classic F1 auto's, ze zijn prachtig weergegeven en in de game gebracht. Verder zijn de nachtraces en regenraces prima gedaan.

Lees meer...

Djie heeft een 'Dank je wel' geplaatst Jilt in topic Gran Turismo Sport Gespot 4 weeks ago
Djie heeft een 'Dank je wel' geplaatst mv1979 in topic Gran Turismo Sport Gespot 4 weeks ago
Djie geantwoord op het onderwerp 'I'm leaving..' in het forum. 4 weeks ago

Hahahah Koop wat ontzettend gaaf zeg, zal zeker wat versteviging in de bumpers/carresorie stoppen dan! Dat 8tje ook... ken dat alleen van een paar games haha :) Local autosport for the win!

Lees meer...

Djie geantwoord op het onderwerp 'Gelimiteerde editie PS4 GT Sport aangekondigd' in het forum. 1 month ago

Had wel verwacht dat dit in een PS4 Pro versie zou komen eigenlijk. Voor mij is dit een insta buy aangezien ik toch geen 4K HDR tv heb en er mogelijk niet gaat komen. Het gaat anders veel te hard met het wegvliegen van de €'s :)

Lees meer...

Djie geantwoord op het onderwerp 'I'm leaving..' in het forum. 1 month ago

Wauw wauw wauw! Dat wilt wel voorruit! Maar gaat het ook de bocht om ;) haha, dat komt met jou stuurmanskunst vast wel goed. Benieuwd naar meer pics!

Lees meer...

Djie nieuw onderwerp ' Nacht races beschikbaar in de GamesCom beta van GT Sport' aangemaakt in het forum. 1 month ago

De GamesCom in...

De GamesCom in Keulen laat weer een nieuwe build van GT Sport zien die werd begeleid door een nieuwe trailer waarin een nacht race te zien is op de Nordschleife. Onder “Quick Race” konden verschillende startijden gekozen worden om op de Nordscheife te rijden. Gedurende de demo gaf de A.I. met knipperlicht aan ruimte te maken en je er soms langs te laten.  Daarnaast was ook het nieuwe Thrustmaster stuurtje te vinden (T-GT), elk hobbeltje werd vloeiend overgebracht door de force feedback. De pedalen leken op de GT Edition van de T300 die wat minder feedback gaven op het rempedaal. We hopen binnenkort meer over de T-GT te kunnen posten.Lees meer...

Djie nieuw onderwerp ' Gelimiteerde editie PS4 GT Sport aangekondigd' aangemaakt in het forum. 1 month ago

Vlak voor de...

Vlak voor de start van de Gamescom in Keulen heeft Sony een aankondiging gedaan voor de echte Gran Turismo liefhebber. Een gelimiteerde editie van een PS4 slim in het design van Gran Turismo zal vanaf 18 oktober beschikbaar komen. Het is een zwarte PS4 slim met een zilveren frontplaat, de bijgevoegde DS4 controller is voorzien in de zelfde kleurenstelling. De controller zal overigens ook separaat te koop zijn. De "Day 1" editie van GT Sport. De prijs is nog niet gecommuniceerd, als we kijken naar eerdere bundels met overeenkomende specs gokken we dat de prijs rond de €350,- zal kom te liggen. 

GT Sport zal in een normale bundel (zonder de kleurstelling en logo) ook beschikbaar, bijvoorbeeld bij de PS4Pro en mogelijk ook andere versies van de console. Lees meer...