Corelho geantwoord op het onderwerp 'Instellingen auto's' in het forum. 9 months ago

Mijn gaspedaal had uitslag, maar dat is met een zalfje van de huisarts weer opgelost. Sorry, even flauw grapje. Kon het niet laten.

Ik denk dat ik er deels uit ben. Ik begreep die twee instellingsbladen al niet bij de auto's. Dacht dat de linker meer een overzichtpagina was. Zit nu te klooien met het tegenstuur, ABS en dergelijke. Het wordt al beter.
Wat wel irritant blijft is dat inderdaad de reactie van het gaspedaal soms even opnieuw wakker gemaakt lijkt te moeten worden. Even los en weer intrappen. Op zich kun je daar ook aan wennen. Het lastige is dat wanneer ik een auto rij die niet al te veel kabaal maakt, en je knokt in een bocht om je plekje met een brulboei, dat je het eigen motorgeluid niet hoort. Ik registreer vaak wat de motor doet op het gehoor. Scheelt toerenteller gluren. Meer concentratie op de manoeuvre. Pas als je opponent 10 meter verder is, merk je de te lage of hoge versnelling en heb je 1,5 seconde verpest. Ik denk ook dat het niet werken van de trilmotor in het Hori stuur, dan niet echt bevorderlijk is. Die functie laat je ook nog voelen als je iets verkeerd doet. Toch volgende week een Thrustmaster kopen.

Ik blijf een langzame uitvinder, met dit soort dingen. Maar al 3 keer vanaf plek 16 als 4e eindigen, terwijl de remassistentie nog gewoon aan stond, durf ik licht optimistisch over mezelf te zijn. :-)

Lees meer...

Corelho nieuw onderwerp ' Instellingen auto's' aangemaakt in het forum. 9 months ago

Ergens doe ik iets grandioos verkeerd. In speltype sport kom ik vreemde dingen tegen.
1. Een aantal mensen heeft een belachelijk hogere topsnelheid dan ik. En dat terwijl ik dacht dat de auto's automatisch aangepast worden zodat je min of meer gelijk rijdt. Maar men komt met zulke bloedgangen voorbij tuffen, dat ik me afvraag of er ergens iets in de instellingen niet klopt.
2. Eveneens iets wat volgens mij met de instellingen te maken moet hebben; In lange, vrij snelle bochten, neem bijvoorbeeld de kuipbocht op Alsace, begint de auto te stotteren en in te houden. Ik heb al zitten rommelen met de tractiecontrole, maar het wil niet erg.

Waarschijnlijk is het een mix van geen technische ziel hebben en geen volleerd gamer zijn, maar ja. Van de opleiding autotechniek ben ik wegens wangedrag verbannen naar de faculteit rechten van het Erasmus, dus een geboren snappertje zit er niet in. ;-) Wie helpt deze leek?

Lees meer...

Corelho geantwoord op het onderwerp 'Hori Apex' in het forum. 9 months ago

Dank. Hij werkt verders prima. Het is echt alleen maar de trilmotor die het niet doet. Als het, zoals aangegeven, wordt gezien als een DUAL SHock, zolang het ding niet in de lijst staat, dan zou er nog geen probleem moeten zijn, aangezien alles ingesteld staat op trillen. Ikzelf zo onderhand ook. :P
Ding is ook niet kaduuk, aangezien ik dat uitgesloten heb door 'm om te ruilen voor een nieuwe. :) Ik ga morgen eens bij HORI mekkeren en playstation, want ik heb het ding een keer voelen bewegen. Dat was wel in combinatie gebruik Shock, dus wellicht dat daar iets zit.
Ding is ook nog niet zo lang op de markt, dus er is verder weinig te vinden, maar dan ga ik de eerste zijn die het uit vindt. Haha

Lees meer...

Corelho geantwoord op het onderwerp 'Hori Apex' in het forum. 9 months ago

De lol is: Zo ging het in het begin redelijk. Met dien verstande dat ik wat last had van de conflicterende werking met de dual shock. Knopjes van links naar rechts deden het niet, maar van omhoog naar omlaag wel. Nah goed, naar links en rechts draaien met het stuur en ik kon switchen tussen de verschillende circuits in Arcade. Ik dacht: als dat alles is, kan ik er wel aan wennen. Circuit uitkiezen en vervolgens kom je dan in het menu van de auto kiezen. Daar werd het dus grappig. Ik wilde een auto uit mijn eigen garage hebben. Stuur naar links draaien en vervolgens bleef de keus hangen bij de Mazda uit de snelkeuze van het spel zelf. dual shock ernaast. Knopje naar links en vervolgens selecteert ie de garage wel. A la. Niet leuk dat het allemaal niet op 1 apparaat kan, maar ik kan racen. Even een paar rondjes raggen op Suzuka en lekker, hoor. Stuurtje rammelt lekker op de kerbs, je voelt de auto wringen in de bochten met de remmen, etc. Ikke blij. Maar dat duurt nooit lang, bij dit stuk ongeduld. "Verdorie, het midden van het stuur heeft dezelfde knopjes als de shock, dus hij moet het verdikkies doen ook." Mopperen tot mijn vrouw vraagt wat er allemaal gebeurt op de werkkamer. Nou heeft die meer geduld dan ik en kwam er vrij snel achter dat het een simpele kwestie was van even het schuifje tussen DP/LS/RS op DP te zetten en verdomd...de pijltjestoetsen doen alles. (Had ik al gezegd dat ik geen handleidingen lees? :-) ) Alleen doet de trilmotor van het stuur het niet meer. Nu kan ik die switch wel terugzetten, maar dan kan ik niet meer makkelijk door het spel navigeren. Volgende feitje is, dat het HORI APEX stuur niet tussen de controller in stellingen staat in GTS. Enkel Logitech en TH. Nu vermoed ik het volgende. Bij controller instellingen, staan twee dual shocks aangegeven en als ik op het blok daarvoor(Trilfunctie) klik, dan geeft de game aan: Controller 1 en controller 2. Kan het zijn dat de game op de een of andere manier de HORI moet implementeren, zodat deze volledig wordt opgenomen, of denk ik te ver?

Lees meer...

Corelho nieuw onderwerp ' Hori Apex' aangemaakt in het forum. 9 months ago

Even een vraagje over HORI stuur wat ik vandaag gekocht heb. Het was even pielen om het ding te installeren, maar ik ben dan ook een man die niet van handleidingen houdt. :) Eerst nog een beetje zitten knoeien met de DUAL shock ernaast om door bepaalde menu's heen te komen, maar het rijden ging lekker. MET trilfunctie. Na enig gemuts kreeg ik door hoe het ding werkte, maar nu werkt de trilfunctie niet meer. In zowel de PS4 zelf als in de game staat de trilfunctie aan. Doe ik iets niet goed, of dien ik morgen met het aankoopbewijs vrolijk terug naar de winkel te gaan? Is dit een bekend probleem?

Lees meer...

giznav heeft een 'Dank je wel' geplaatst Corelho in topic Even voorstellen 10 months ago
Corelho heeft een 'Dank je wel' geplaatst Jilt in topic Even voorstellen 10 months ago
Corelho nieuw onderwerp ' Even voorstellen' aangemaakt in het forum. 10 months ago

Hallo. Ik ben Cor. 41 jaar. Als vervanging voor het gestuntel op een PC, maar eens een big screen TV gekocht en een PS4 GT... Call of Duty en Fifa'18 er extra bij. Echter met GT Sport ineens geen zin meer in schieten of schoppen tegen een bal, en nu dus giftig aan het racen. Soms kom ik niet uit de meest krankzinnig simpele dingen in het spel en hoop dan ook dat ik jullie daar af en toe mee mag lastigvallen. ;)

Lees meer...